En blivande häxa tar oss genom en antologi av Grimms klassiska sagor och Sahar blev osynlig när hon inte blev bjuden på kalas. Beppes bästa vän Isabel är modig och stark, hon får Beppe att tänka mindre på att hans pappa flyttat till stjärnorna. Men så flyttar en ny kille in i lägenheten bredvid…

Speja Förlag har under året släppt några riktiga barnbokspärlor. En av dem är kanske världens bästa bok av Marc Eastmond och med fantastiska illustrationer av Jonas Karner. Speja Förlag, som är en del av Votum Förlag, släpper spännande böcker för barn om djur, natur, kultur och miljö.

Här kommer tre spännande barnbokstips:

Vem är rädd för den elaka häxan?

Författare: Jonas Boets
Illustratör: Richard Verschraagen
Boktyp: Bilderbok
Läsålder: 4 år och uppåt
ISBN: 9789188167088

Köp boken:
Bokus, Adlibris

När Flora får veta att häxorna samlats i staden, bestämmer hon sig för att ta med sin kvast och gå dit. Äntligen kanske hon kan få lära sig att flyga! Hon ändrar sitt namn till Abrakadabra och får i uppdrag att utföra en elak handling. Lätt som en plätt, tänker Abrakadabra. Men att vara häxa visar sig vara svårare än hon trott …

En överraskande och rolig mix av bröderna Grimms klassiska sagor där Hans och Greta, Törnrosa och Snövit dyker upp.


Beppe & Isabel

Författare: Björn Augustson
Illustratör: Johanna Arpiainen
Boktyp: Illustrerad kapitelbok
Läsålder: 6-9 år
ISBN: 9789188167101

Köp boken:
Bokus, Adlibris

Isabel är Beppes absolut bästa vän. Ingen är som hon. Hon är den som kan göra allra längst sladdmärken med cykeln i gruset, och hon är den modigaste och gladaste Beppe vet. Med Isabel blir Beppe själv också modigare och gladare. Och när han är med Isabel behöver han inte tänka på att pappa har flyttat till stjärnorna.
Men så flyttar den där nya killen in i lägenheten bredvid och förstör precis allt…

Beppe & Isabel är en varm bok om rädslan att förlora någon man tycker väldigt mycket om. Boken är rikt illustrerad av Johanna Arpiainen och en fin högläsningsbok att läsa tillsammans, men också en lättläst kapitelbok för den som nyss lärt sig läsa själv.


Sahar som inte syns

Författare: Anna Platt
Illustratör: Li Söderberg
Boktyp: Bilderbok
Läsålder: 3-6 år
ISBN: 9789188167095

Köp boken:
Bokus, Adlibris

Sahar syns inte. Förut syntes hon jättebra. Men när Lo bjöd alla utom Sahar på sitt kalas, började Sahar att suddas ut. Sedan slutade de andra barnen att hälsa. Och till sist blev hon alldeles osynlig.
Men en dag händer någonting. Någon får syn på Sahar!

Sahar som inte syns är en stark och finstämd berättelse om hur det kan kännas att vara utan vänner.
Och om magin som uppstår när någon ändå ser dig.


Speja Förlag är ett Göteborgsbaserat barnboksförlag med knappt ett år på nacken, men som redan lyckats publicera genomtänkta och välarbetade barnböcker med en extra tanke bakom.

Som namnet på förlaget antyder är deras mål att låta barnen upptäcka och utforska något nytt. De tre böckerna som presenteras här faller verkligen inom den kategorin och förhoppningsvis får vi fortsätta läsa fler spännande berättelser i framtiden.

Etikett Recension
Etikett Barnprylar

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.