Grönkål är en riktig supergrönsak fylld med järn, c-vitamin, a-vitamin och lutein. Bladen är kraftiga och smakrika med säsong på senhösten och vintern. Traditionellt en riktigt julfavorit som långkål eller grönkålssoppa på julbordet, men har nu blivit riktigt populär tack vare sitt nyttiga innehåll. Här kommer ett snabbt recept på krispiga grönkålschips som inte tar mer än några minuter att göra.

Så här gör du egna grönkålchips

Ingredienser

En påse grönkål
Olivolja
Flingsalt

Förslag på smaksättning:

Sesamolja, vitlökspulver, svartpeppar, grillkrydda

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader.

1. Skölj av bladen och torka lätt med en ren handduk.
2. Skär bort de tjocka mittenstjälkarna på bladen.
3. Riv bladen i mindre, lagom stora chipsbitar.
4. Lägg bladen i en hög på plåten. Ringla över olivolja, här har jag även smaksatt med sesamolja och lite vitlökspulver. Massera in bladen i oljan så den fördelas jämnt. Strö över lite flingsalt. Sprid ut bladen över plåten och rosta i ugnen i ca 10-15 minuter. Håll koll, det går snabbt. Jag tycker hellre om att ha kvar lite bladspänst kvar än helt bruna höstlöv, men det är en smaksak.
5. Sleva upp chipsen med en stekspade och servera dem direkt. Jag lägger lite hushållspapper i botten på skålen för att även de undre chipsen ska hålla sig krispiga.

Om du mot all förmodan skulle få några chips över så lägg dem i en lufttät burk, så håller de sig krispiga.

Har du ett recept på grönkålschips som du vill dela med dig av eller en smaksättning som är gudomlig? Kommentera gärna!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.