Efter jul- och nyårsfirande i Kramfors och Vemdalen så landade vi i vår etta på Södermalm i Stockholm. Vi hade inte vågat säga så mycket till barnen innan… men första helgen i januari så hämtade vi hem vår nya fyrbenta familjemedlem Maggie.

Vi har blivit fodervärdar

Maggie är en rysk Bolonka på snart tre år och vi har blivit fodervärdar åt henne. Vi hade henne på prov först i två veckor för att se att det skulle fungera både för henne och för oss. Självklart blev det lite nervöst till en början, men vi fick massor med stöttning av uppfödaren. Nu känns det som om Maggie alltid varit en del av familjen.

Hund i innerstan

Både jag och Valle har haft hund tidigare men vi har tidigare känt att det är för svårt att ha hund samtidigt som bebis, i stan. Nu när barnen blivit lite större kan de följa med ut på promenad eller underhålla sig själva en stund. Allt har fungerat Vi bor i en liten lägenhet inne i Stockholm. Det var en omställning för Maggie som har bott ute på landet, men hon vande sig med tiden.

Nyfiken liten Maggie på Sundby Gård.

Att akta sig för att ramla

Pappan i den här familjen är lite oförsiktig ibland, tycker mamman. När Valle hittade ett träd som fallit ner i stormen var han tvungen att testa att balansera ut på toppen. Det var bara det att toppen stack ut över en sluttning och det blev längre till marken för varje steg ut på trädet man tog

Ut och balansera på stocken.
Självklart ska Ylva och Tyra också “akta sig” för att ramla ned.
Tripp, trapp, träd… men inget trill som tur var.
Lite fika på stocken efter strapatserna på trädtoppen.

Sundby Gård

Jag, Marie, är uppvuxen i Huddinge och har spenderat massor med friluftsdagar och familjedagar på fantastiska Sundby Gård. Här finns en ridskola, en restaurang, ett litografiskt museum, hembygdsgård, badplats och är en härlig startplats för långfärdsskridskor, längdskidor och cykling i skogen. Det känns härligt att se barnen upptäcka samma ställen som jag själv lekte på när jag var yngre. Vi kan absolut rekommendera en enkel utflykt hit med familjen. En tur till den närliggande skogen en stund tillsammans gör hela familjen glad.

Vi längtar efter mer snö!

Nu längtar vi massor efter mer snö och härlig pulkaåkning, skidor och skridskor. Hoppas att vi alla får mer snö så att vi kan maxa den härliga vintersäsongen.

Ha en fin vecka!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.