Datorsäkerhet – Under besöket på förra veckans Dustin Expo fick jag med mig en liten, liten pryl som jag blev väldigt glad över. Bland pressreleaserna låg en liten bricka att sätta framför webbkamerans lins på datorn. Med denna enkla pryl kan jag helt analogt styra vad sänds genom min kameralins.

Täck över kamerans lins

Behövs en Webcam Cover? Du är inte paranoid som täcker över datorns webbkamera. Tyvärr är det ganska lätt att få tillgång till din kamera och någon okänd kan se vad du gör framför datorn, plattan eller mobilen utan att du har en aning om att de tittar.
Dustin Webcam Cover tejp

Tejp – enkelt och gratis sätt att skydda sig

Det allra enklaste och billigaste sättet att skydda sig är att helt enkelt täcka över kameran med en liten pappersbit och en tejp. Det svåra med den lösningen är att du måste göra om proceduren varje gång som du behöver använda kameran. Det kan bli lite jobbigt om all din kommunikation med ditt jobb sker via videosamtal och gruppkonferenser.

Läs mer: Dustin Expo 2018 – IT-mässa

Webcam cover

I förra veckan besökte jag Dustin Expo i Globen och fick med mig en reklampryl för Dustin, ett skydd för webbkameran. Jag hittar inte produkten i deras sortiment, så det var möjligtvis bara en reklampryl. En snabb sökning på Google visar dock att flera svenska webbshoppar säljer kameraskydd från 29kr och uppåt.

Dustin Webcam Cover

Enkla att använda

Webbkamera-skydden har självhäftande baksida och monteras enkelt över webbkameran på din laptop, de kan även användas på mobiler och surfplattor. Ett reglage gör det smidigt att dra skyddet åt sidan när du vill använda kameran.

Dustin Webcam cover Header

Använder du något skydd framför din webbkamera?

Teknik & Gadgets

Virtuell assistent

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.