Det svenska Konditorlandslaget står redo att visa vad de går för. Efter att ha tagit guld i EM tränar de hårt inför kommande tävling. Lagledaren och konditorn Gustaf Mabrouk har lagt all sin energi på att nöta detaljerna inför VM så att alla tävlingsmoment ska sitta. Konditorlandslaget har sex medlemmar och i VM så kommer tre av dem att tävla i socker-, choklad- och isskulpturskapande.

Nu har nedräkningen börjat

Under en hel höst har de tidstränat, mätt upp och finjusterat sina bakverk och snart är det dags för det svenska Konditorlandslaget att ge sig iväg till Frankrike för att delta i VM i Lyon.

Tävlingen, som hålls varannat år och föregås av kvalificerande deltävlingar i de fem värlsdelarna, går under namnet Coupe du Monde de la Patisserie. Under årets tävling finns 21 länder representerade.

Årets tema “Nature, flora and fauna”

Naturen står i fokus på årets tävling och för första gången måste deltagarna skapa en dessert med bara veganska ingredienser. Det går i linje med de allt högre efterfrågan på växtbaserade desserter i världen.

Martin Mourand är lagets chokladskulptör, Jessica Sandberg är lagets sockerskulptör och Oscar Landh är lagets isskulptör. Tillsammans har de kallat sin tolkning av årets tema “Mother Nature”.

Under VM-uppladdningen visade Konditorlandslaget upp sina bidrag och berättade om det de skapat.
Fantastiska kreationer!

Vi önskar Konditorlandslaget lycka till i Coupe du Monde i Lyon om två veckor!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.