Det här var en av de absolut varmaste byggdagarna vi haft och av någon anledning tog jag inte någon bild alls på byggandet den här dagen. Jag måste ha fått solsting.

Dagen började med att vi gjorde klart reglarna på insidan av den andra innerväggen och reste den. När vi skulle såga till delarna till den sista innerväggen insåg vi att vi behövde fler reglar, så det blev ännu en tur till Nylands trä/Woody och hela två glassar på stan.

När vi byggt klart alla tre innerväggarna så kom en traktor som skulle slå allt hö på torpet. Det skulle bli nödmat till några kor i närheten. När klockan var 19.30 var det fortfarande så varmt att vi höll på att smälta bort, så vi bestämde oss för att bryta för dagen och gå och bada på Flogsta. Vi kastade oss in bilen och när vi kom fram så hade de stängt entrén. Jag var så varm, svettig och trött att jag ville stampa med foten och gråta en skvätt. Den supersnälla tjejen i kassan måste sett vår frustration så hon släppte in oss ändå. Så tacksam.

Det blev en välbehövlig dusch och ett snabbdopp i poolen innan vi åkte och kvällsfikade med barnen och pratade en stund med svärföräldrarna.

Lite statistik:

Totalt antal lass till sopstationen: 6
Totalt antal dagar av rivning: 6
Totalt antal dagar av grävande: 5
Totalt antal dagar av byggande: 6
Totalt antal besök på Woody: 6
Totalt antal vänner som hjälpt oss bygga: 1
Totalt antal använda skruvar: 650

bildbrist
Den här bilden är tagen på natten mot idag. Utgångsläget för dagen kan man säga. Vad vi gjorde idag finns det dock inga bevis för. Jag måste fått solsting (jag som älskar att ta bilder)

<< Läs föregående dag

Läs nästa dag >>

Vi bygger ett förråd – Dag 11: Innervägg och bygga med barn Vi bygger ett förråd – Dag 13: Brädor, målning och undertak

Läs alla inlägg om förrådsbygget här.

 

Torpliv

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.