Längtan efter en grönskande vår har avspeglat sig i de nya favoritprodukter som jag har använt i april. Efter vinterkylan känns både hår och hud livlöst och behöver extra omtanke och exfoliering.

Gröna duschfavoriter

För mig är min stund i duschen en av väldigt få tillfällen som jag får vara för mig själv. Det har därför blivit en helig stund där jag gärna skämmer bort mig själv med produkter jag gillar.

Björn Axén Organic Moisturizing Gentle Shampoo/Conditioner

Första gången jag provade det här schampot och balsamet var för ett år sedan under Stockholm Beauty Week.Då lanserade Björn Axén sin nya ekologiska serie. Nu är jag inne på min tredje uppsättning av flaskor. Jag har köpt dem när jag känner att håret behöver lite mer fukt och liv.

Förpackningen är biologiskt nedbrytbar och innehåller 84-86% ekologiska ingredienser. Schampot och balsamet är parfymerat med kallpressad bergamott som får mig att tänka på granskog och nordisk natur med fräscha citrustoner.

Jag har köpt mina flaskor på nätet och betalade senast 229 och 249kr.

 

Rituals The Ritual of Anahata Heart Opening Shower Foam

Den här flaskan fick jag från Rituals på min födelsedag. Ni vet väl att man kan besöka en Ritualsbutik och få en kostnadsfri shower foam i födelsedagspresent om man visar upp en id-handling. Dessutom bjuder de på te och så får man rabatt på allt i butiken (så jag köpte en extra flaska shower foam när jag ändå var där.)

The Ritual of Anahata var en tillfällig limited edition ritual, jag tror att den har ersatts av en annan ritual nu. 

The Ritual of Anahata doftar pinje och rosenträ. Jag tycker att den harmoniserar väl med schampo och balsam från Björn Axén och det luktar så härligt av skog och natur i hela badrummet efter en härlig dusch.

Fyller man inte år kostar ett duschskum 95 kr hos Rituals.

 

Grazette XL Concept Eco-Sweet Body Scrub

grazette xl concept ecosweet body scrub

Den här är en ekologisk body scrub som exfolierar med hjälp av vindruvskärnor. Som tur är så beslutade regeringen i år att förbjuda mikroplaster i skönhetsprodukter så att vi kan skona våra sjöar och hav.
XL Concept är ett varumärke under svenska Grazette of Sweden och jag fick den här produkten i en goodiebag när jag besökte en tjejbrunch tidigare i år.

Jag har inte tidigare provat några produkter från XL Concept och den här skrubben känns återfuktande och lagom rivig. Jag använder den tillsammans med en duschboll. Doftmässigt passar den tyvärr inte in i mitt skogstema, men den är grön både på utsidan och insidan.

Skrubben är parfymerad med doft av äpple och solros som tyvärr inte är en favoritdoft, men jag kommer använda den eftersom den känns skön mot huden. Jag får använda duschskummet efter skrubben.

XL Concept Body Scrub kostar 89 kr.

April Duschfavoriter
Vårens härliga duschfavoriter.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.