Chokladmakaren och konditorn Gustaf Mabrouk gästar Henrik Olsson i radio P4 Stockholm på fredag kl 10.00-11.00. Det blir chokladskola live i radio precis innan lunch. Gustaf är aktuell på nästa veckas stora mässa Bak- och Chokladfestivalen och kommer lansera förköp på sin bok som släpps hösten 2018.

Foton tagna av Gustav Keiser för Stockholmsmässan.

AKTUELLT!

  • Radio P4 Stockholm 6 oktober 10.00-11.00 med Henrik Olsson – länk
    (Det går även att lyssna på programmet i efterhand.)
  • Bak- och Chokladfestivalen 12-15 oktober – länk

Gustaf Mabrouk är konditorn med många bollar i luften, när han inte gör choklad i sin fabrik i södra Stockholm så håller han gärna kurser och provningar. Många vet inte att Gustaf även är köksmästare med många års erfarenhet av att jobba som kock i New York. På Bak- och Chokladfestivalen visar han hur man gör choklad från böna till färdig kaka och är även en del i Baklabbet, en populär aktivitet på mässan.

Bak- och Chokladfestivalen är höstens godaste mässa, utställarna bjuder på både kunskap och smakprover.

Yngsta Årets konditor någonsin

Gustaf Mabrouk blev årets konditor 1995, då var han 19 år och redan då passionerad dessertmakare. På Bak- och Chokladfestivalen kommer Årets konditor 2017 att koras, Här kan du se de nominerade till årets pris.

För den som inte kan få nog av Gustaf så går det även att se honom på SVT1s populära program Go’kväll där han gästar frekvent. Senast komponerade han mumsiga desserter med äppeltema. 

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.