Sommaren  är här och på bara några veckor behöver våra soltörstande kroppar ställa om från vinterkyla till medelhavsvärme. Barns hud är extra känslig och behöver lite extra omtanke. Här är tre vårdande favoriter som skyddar både hud och miljö.

Evy Technology Solskyddsmousse

Solskyddsmoussen från Evy är en revolutionerande svensk teknologi som skyddar mot solens UVA- och UVB-strålar. Den oljefria moussen tränger ner i hudlagret och verkar i upp till 6 timmar. Den passar alla hudtyper och kan användas på barn från 6 månaders ålder. Flaskan med mousse är dryg och räcker länge och formulan skyddar huden trots bad, fysisk aktivitet och handdukstorkning.
Vår familj har använd Evy Technologys solskyddsmousse i 4 år och det känns tryggt att veta att vi använder en produkt som inte skadar miljön och som skyddar barnens känsliga hud. Jag har tidigare skrivit om Evy Technology här.

Evy Solskydssmousse finns som flaskor med 100-150 ml och kostar mellan 149-239kr på nätet.

Urtekram Balsamspray för barn

Urtekram Spray Conditioner för barn kan användas till alla hårtyper. Sprayen innehåller Calendulaextrakt som gör det lätt att borsta ut tovigt hår. Sprayen behöver inte sköljas bort utan kan torka i håret. Urtekrams produkter är ekologiskt certifierade enligt EcoCert.
Vi har använt den här balsamsprayen på barnen i nästan två år. Den har en mild fräsch doft och minskar gråt över trassligt hår.

Urtekram Balsamspray finns i välsorterad dagligvaruhandel och kostar ca 39 kr.

Weleda Baby – Schampo och duschkräm

Weleda Baby Calendula Shampoo & Body Wash rengör milt och gör hud och hår mjukt utan att svida i ögonen. Den har en mild doft av ringblomma och innehåller ett ekologiskt odlat extrakt som lugnar hud och hårbotten. Tvättgelen innehåller växtbaserade tvättaktiva ämnen som är extra vänliga för hud och miljö.
Det är inte alltid roligt att duscha och att få vatten i ögonen är det som oroar allra mest. Då är det skönt att använda en produkt som inte irriterar och svider i ögonen.

Weleda Schampo och duschkräm i ett kostar ca 59kr på nätet.

Ta hand om kropp och hud i sommar och glöm inte att dricka mycket vatten.

Barnprylar

barnkläder

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.