Vi jobbade vidare med att stabilisera upp förrådet. Innerväggen mellan vedboden och snickeriet kom upp och så ville barnen hjälpa till att bygga – proffshjälp i världsklass.

Lite statistik:

Totalt antal lass till sopstationen: 6
Totalt antal dagar av rivning: 6
Totalt antal dagar av grävande: 5
Totalt antal dagar av byggande: 5
Totalt antal besök på Woody: 5
Totalt antal vänner som hjälpt oss bygga: 1
Totalt antal använda skruvar: 550

Efter 5 besök på Woody så har vi börjat känna oss hemma på brädgården.

Ännu ett besök på Woody

Förmiddagen började med ännu ett besök på Woody/Nylands trä för påfyllning av skruvar. Vi har hittills förbrukat 550 skruvar i hela paket (nej, vi håller inte räkningen för varje skruv ). De senaste dagarna har barnens farmor och farfar hjälpt oss massor genom att göra dagarna roliga för barnen medan vi har byggt på förrådet. Helt fantastiskt skönt för både oss och barnen; vi har fått ro att bygga utan risk att barnen kan göra illa sig eller springa i vägen och de har fått bada, hänga med kusinerna och busat och haft superkul. Win-win!

Tyra med verktygslådan i högsta hugg. I sommar fick båda barnen verktygslådor i födelsedagspresent så att de kan hjälpta till att bygga!

Bygga med barn

Den här dagen ville dock barnen vara med oss och hjälpa till att bygga och vi hade saknat dem massor, så det blev en härlig dag tillsammans. Målet för dagen var att stabilisera bygget och  få upp innerväggarna, totalt 3 st.
Vi reglade upp ramar på 60 cc mellan förrådets högre vägg (framsidan) och den lägre väggen (baksidan) med lutning emellan. Vi ville snabbt få upp innerväggarna för att ge mer stabilitet åt de bärande väggarna fram och bak. Med lite hjälp från barnen så blev det en vägg som kom upp och en ram som vi lämnade liggandes när vi bröt för dagen. Vi fick verkligen en liten påminnelse om hur värdefull hjälpen med barnen är för effektiviteten i bygget, men att ha en härlig dag tillsammans och bygga i solen var helt underbart!

Ylva hjälper pappa att skruva beslag för att stabilisera stolparna i vedboden.
Justering av placeringen av takbjälkarna.
Hamra, spika, skruva och såga… allt är spännande tillsammans.
En liten regndans på förrådsgolvet mellan verktyg och väggreglar.

 

<< Läs föregående dag

Läs nästa dag >>

Vi bygger ett förråd – Dag 10: Vi reglar väggar Vi bygger ett förråd – Dag 12:  Solsting och bildbrist

Läs alla inlägg om förrådsbygget här.

 

Torpliv

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.