Ibland gör man misstag som man djupt får ångra. Igår råkade jag radera en mapp med 15 GB bilder på min dator. En hel månad av foton… en mardröm!

Ja vad ska man säga, Easy Recovery? Jag hade suttit och bildbehandlat hela helgen för en artikelserie och jag var precis på väg att göra en backup på mitt arbete när jag blandade ihop mapparna och raderade hela mappen! ALLT jobb borta.

On Track Easy Recovery

En rysning gick genom kroppen, jag letade febrilt efter filerna… en stund senare efter en lösning. På google hittade jag programmet OnTrack EasyRecovery som kunde återställa raderade filer… jag installerade programmet och fick vänta 5h av tuggande genom min hårddisks samtliga lediga sektorer.

Easy Recovery Percent
Efter en timme kunde jag inte titta på timern och räknaren längre…

Promenera för att släppa ut oron

Jag var tvungen att ta mig ut, promenera bort ångesten i det regntunga vädret. När scanningen var klar var det bara att köpa licensen till programmet och återställa filerna… trodde jag. Tydligen hade jag laddat ner en version och köpt en annan. Kontentan 5h scanning till!

Easy Recovery Skrivbord
Jag lämnade datorn och gick ut på en promenad.

En ofrivillig dator detox

Dagens händelse gav mig en ofrivillig stund borta från datorn. Kanske välbehövligt, men stressande då det var ofrivilligt och jag visste att jag hade massor att göra. Nu måste jag dessutom lokalisera och hitta de filer som jag jobbat med eftersom de nu bara heter ett datum och ett löpnummer. Jag är dock tacksam, supertacksam till och med, över att filerna gick att återställa.

De som inte gick att återställa kan jag inte se, så jag vet faktiskt inte om jag verkligen har lyckats återställa all förlorad data. Men jag vet att jag har fått tillbaka tillräckligt med foton för att kunna göra klart artikelserien. Stay Put! Snart kommer en spännande recension av multivagnen Nordic Cab upp på Happyzine.se.

Gråt inte över spilld mjölk eller förlorad data.

OBS! Den här texten är INTE sponsrad av OnTrack Easy Recovery. Jag köpte en licens för att kunna rädda de foton jag raderat. Jag hoppas att det kan hjälpa någon annan i samma situation.
Teknik och prylar
Virtuell assistent

4 Comments

 1. Alltså usch, vilken mardröm! Fick en klump i halsen bara av att läsa detta, men skönt ändå att det gick och rädda en del av bilderna!

  • Ja verkligen, har aldrig hänt mig tidigare. Jag brukar vara så försiktig med mina bilder.
   Nu vet jag ju inte om något saknas, men det är nog bättre att inte veta…. 🙂
   Hälsningar Marie

 2. Åh sånt där är så sjukt läskigt då filerna lätt kan raderas! Men skönt att det löste sig 😀

  • Ja det känns skönt att det mesta gick att återställa. Jag ska vara mer försiktig i framtiden. 🙂
   Hälsningar Marie

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.