Att jobba virtuellt betyder ofta att man inte har semester. Det kan vara mindre att göra på sommaren eftersom många andra är lediga men ofta så rullar jobb på som vanligt.

Efter sommaren så rivstartar augusti med möten, projektstarter och nya uppdrag. Det kanske dröjer någon dagar innan projekten startar igång efter ett möte och då är det bra att ladda med energi och inspiration så att hösten blir extra givande.
Så här boostar du höstens för en bra balans när du jobbar platsoberoende.

Utveckling

Innan höstens schema är satt i sten, passa på att boka in dig på en utvecklande kurs i ett ämne som inspirerar dig. Kanske vill du utveckla ett fritidsintresse, jobba med din personliga utveckling i jobbet eller bara få en chans att träffa andra personer i en avslappnad miljö.

Arbetsplatser

Att jobba platsoberoende har många fördelar. Du har möjlighet att jobba på en strand på Mallis eller från en skybar i New York, fast de flesta jobbar hemifrån, från hemmakontor eller från köksbordet.
För att få glädjen att jobba tillsammans med andra så kan du arbeta från ett “coffice” (ett kafé som erbjuder platser för de som vill sitta och jobba). Det finns även flera hoffice; personer som turas om att öppna sina hem som tillfälliga kontor för att få umgås med andra.
Hyr in dig på ett kontorshotell med fria platser och ett skåp. Många kontorshotell hyr ut arbetsplatser i öppna kontorslandskap. Då har du inget eget skrivbord, men oftast ett låsbart skåp att lägga dina prylar i. Ett bra sätt att få lära känna andra entreprenörer.

Nätverka

Gå med i ett affärsnätverk eller gå på en nätverkslunch för att få kontakt med andra företagare. Passa på att boka in höstens händelser i kalendern tidigt så har du boostande event planerade ända in på nästa år.

Boka in “lagom” mycket

Det är lätt att bli medryckt och boka in för mycket roliga aktiviteter. Fundera på hur mycket tid du kan lägga och vilka händelser som är viktigast och som ger mest energi. Som virtuell assistent/medarbetare har du själv ansvar över din arbetstid. Även om du har möjlighet att jobba ikapp senare på kvällen så kan det skapa mycket stress om man hamnar efter i arbetet.

Vad är dina bästa tips för att boosta hösten?

Virtuell assistent

Teknik och prylar

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.