Värmen gjorde det omöjligt att jobba några längre stunder. Det blev lite målning med barnen innan vi fick gå in och leka inomhus ett tag tillsammans istället. 

I samarbete med Falu Vapen.

Grundmålning med Falu Vapen

Jag hade aldrig målat med faluröd förut, maken hade gjort det vid ett flertal gånger. Att grundmåla med faluröd från Falu Vapen var inte svårare än att blanda färgen noga och sedan späda ut den med 5-10% vatten.
Eftersom hinkarna med färg var så stora och fyllda nästan ända upp till kanten med färg hällde vi över färg i en murbrukshink och spädde med vatten. Då behövde vi bara göra iordning lite färg i taget så att den stora burken inte torkade ut.

Att låta barnen vara med

För oss har det varit självklart att låta barnen vara så delaktiga som möjligt. Särskilt för att vi vill att det ska kännas som vårt gemensamma projekt och inget som de känner tar över tiden och semestern vi har med dem. Tyvärr har det ju ändå blivit så ändå några tillfällen men vi försöker att tänka på att låta dem vara med så mycket som det går när de kan göras på ett säkert sätt.
Vi lät barnen måla i underkläderna eftersom färgfläckar kan vara svår att få bort från kläderna. Det var inga problem alls när det var så varmt ute. Det har snarare varit svårt att få på dem kläderna i värmen.
Eftersom färgen ska strykas ut i ett tunt lager så efterströk vi de brädor barnen målat med en pensel utan färg. Vi jämnade ut färglagret och penseln sög upp färg där det blivit för mycket och vi kunde bättra på ställen som saknade färg.

Lite statistik:

Totalt antal lass till sopstationen: 6
Totalt antal dagar av rivning: 6
Totalt antal dagar av grävande: 5
Totalt antal dagar av byggande: 7
Totalt antal dagar av målande: 2
Totalt antal besök på Woody: 7
Totalt antal vänner som hjälpt oss bygga: 1
Totalt antal använda skruvar: 900

målning med barnen
Det är roligt att få måla!

<< Läs föregående dag

Läs nästa dag >>

Vi bygger ett förråd – Dag 13: Brädor, målning och undertak Vi bygger ett förråd – Dag 15: Förstärkning på alla plan

Läs alla inlägg om förrådsbygget här.

 

Torpliv

2 Comments

 1. Så himla bra och roligt för barnen att vara med och hjälpa till och kännas sig duktiga, gissar att det blev en hel del färg på de själva också och inte bara på brädorna 🙂 😉

  • Hej Tamy, det var jätteroligt för dem att få vara med och måla. De har hjälpt till flera gånger med målningen och det blir ganska mycket spill, men vad gör det när vi har roligt tillsammans. 🙂
   Ha det fint i solen!

   Glada hälsningar
   Marie Widerberg

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.