Ossoami är företaget som sedan 2013 har hjälpt förtvivlade föräldrar att minska högen med trasiga byxknän med sina slitstarka och cordura-förstärkta barnbyxor. Grundaren Linda Sjöholm upptäckte själv att under vissa perioder så höll nya byxor bara ett par veckor. Hon skapade Ossoami för att erbjuda byxor som  håller ända till det är dags att byta storlek och som kan ärvas mellan syskon och vänner.

Byxor av modellen Cara med corduraförstärkta knän.

Jag gillar inte hårda jeans, sa dottern surt. Några minuter senare satte hon på sig byxorna och tyckte de var jättesköna.

Passformen är bekväm även i de smala modellerna och byxorna sitter inte för hårt runt midjan eller i grenen. Favoriten var dock Ossoamis leggings i tjock bomullstrikå som känns mjuka och sköna. Perfekt för barn som älskar leggings och vägrar byxor. Tjockleken på tyget gör att de passar även vid lite tuffare väder och de sitter riktigt snygg på.

Mjuka leggings i modellen Lagun. Skön passform och härligt tjock kvalité.
Ossoamis nya modell Ventus satt perfekt direkt.

Jag älskar jeans men har haft svårt att hitta modeller som passar min nya kropp efter två barn; för lite motion och för mycket stress. Jag var skeptisk till att beställa ett par jeans på nätet, det kändes som att om midjan stämde så skulle inte benen matcha..

Jag blev verkligen positivt överraskad! Jeansen satt jättebra på och benen var i perfekt längd. Det lönar sig verkligen att mäta noga.

Det är väldigt sällan jag slipper undan att lägga upp byxor och att få rätt längd direkt är verkligen ovanligt för mig. Modellen Ventus har en hög midja där hela mammamagen fick plats och gav hela midjan ett lyft. För den som har getingmidja finns resårband i linningen där det går att dra åt så att det inte blir ett mellanrum i ryggen. Genomtänkt design, bra passform och hela byxan i superstark cordura. Jag kommer kunna njuta av mina jeans i flera år.

Systrar i jeans… typ.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.