Härliga söndag! Idag var det dags att få en av de sista stora bitarna på plats inför nästa veckas Bak- och Chokladfestival. Det blev en dag av byggande och målande där jag halvt frös ihjäl. Men resultatet blev bra och det är det som räknas!

Idag blev jag hämtad utanför porten 08.30 för en tidig färd mot Hornbach i Botkyrka. Tidigare i veckan hade jag beställt uppsågade MDF-skivor för att vi skulle kunna bygga delar av utställningen i montern. Dagen har varit väldigt lärorik och jag har lärt mig massor om hur man bör tänka när man bygger och om olika material.

Lärdom 1. MDF är riktigt tuuungt! Något att tänka på om man planerat att lasta materialet på biltaket.

Jag kunde inte rubba de här stora skivorna och roade mig med att fota de som faktiskt arbetade. 🙂

Lärdom 2. Det är lättare om vädret är på din sida… Speciellt om du planerat att lasta dina skivor på biltaket.

Idag har det varit en riktigt ruggig höstdag med regn, blåst och kyla i en härlig blandning, Inget optimalt väder för att frakta stora träskivor utomhus. Vi fick preppa ordentligt med plast för att fuktsäkra ordentligt, det tog längre tid än vi räknat med men efter en timme var vi iväg.

Läs mer >> Träffa Gustaf Mabrouk på Bak- och Chokladfestivalen.

Lärdom 3. Allt blir bättre med färg!

Vi hade först planerat att måla våra stora skyltlådor till mässan i en vit färg. I sista minuten tänkte vi om och Hans beslutade att vi skulle gå på en härligt gul och lysande färg, Beckers Raps 618. Vi älskade färgen direkt! Gult passar alldeles utmärkt till choklad och är en härligt glad färg. Mer färg åt folket.

Lärdom 4. Bra saker tar tid!

Ni vet när man har en plan och en ritning och så tänker man att det nog inte kommer ta så lång tid att göra själva jobbet… Glöm det! Bra saker tar tid! Tyvärr ofta mer tid än vad man har. Vi hade kunnat stå ute i skogen, i ett iskallt stall och hackat tänder, fortfarande.  Vilket leder mig till nästa punkt…

Lärdom 5. Det gäller att veta när det är dags att gå hem.

Det finns en punkt där det är dags att gå hem, oavsett om man är klar eller inte. När alla är tomma i blicken och arbetet rör sig så långsamt framåt att det inte är någon idé att fortsätta. Ladda energi och kom tillbaka med fräscha krafter nästa dag.

Läs mer >> Besök årets Bak- och Chokladfestival på Stockholmsmässan.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.