Vad fyller du påskägget med? Här får du tips om godsaker som är lite mer än “bara” goda.

Finns det någon färg som är mer påsk än GUL? Här är tips på gula favoriter som kommer fortsätta att bli favoriter långt efter påsk.

Gurkmeja te eller varför inte Gurkmeja latte blir gyllene drycker att bjuda på. Gurkmejalatten är fantastiskt god och innehåller ekologiska kryddor som blandas med varm växtbaserad “mjölk”. Kryddblandningen är osötad och blir himmelsk tillsammans med en sked honung. Servera fikat med Raw cookies med citronsmak,  fairtrade choklad smaksatt med mandarin och torkad mango. En gyllene kombination!

Gult godis
Gurkmeja te – Pukka, Gurkmeja latte – Sonnentor, Raw Cookies – Planet Organic, Choklad – Seed and Bean, Torkad mango.

Grönt är skönt och väldigt mumsigt! Favoriter till påskägget.

Det blir lätt mycket godis på påsken, då är det tacksamt att dryga ut barnens påskägg med goda frukttassar. Inga tillsatser, bara torkad frukt som pressats till små tassavtryck som barnen älskar. Vår påskkompis hittade barnen på stadsmissionen och han fick en given plats på påskbordet, fyllt med godsaker. Som den läckra chokladkakan med kokosmjölk, insvept i ett guldskimrande papper. Kokossmaken är len och rundar av kakaons fyllighet. Små härliga och tunna chokladkakor i styckförpackningar blir fint i påskägget, här blandade smaker av pistage och apelsin. Sen kommer vi till min gröna favorit, en helt osannolikt god liten bit av pistage-himlen. Små italienska chokladknyten med vit choklad och pistage som smälter i munnen och får dig att längta efter en till.
Om du inte är sugen på choklad så varför inte uppleva Portellos klassiska smak i tablettform? Tabletterna tillverkas i svenska Pastillfabriken i Gävle. En liten ask som räcker länge. Sist har vi honung med bidrottninggéle och en bit bipollen. En välgörande gåva som är både vacker och god.

Grönt godis
Frukttassar – Paws, Chokladkaka med kokos – Marou, Små chokladkakor – Beschle, Italienska tryfflar – La Perla, Portello tabletter – Pastillfabriken, Honung – Sonnentor.

Rosa drömmar och bär! Rosa kompletterar påsken och lovar fruktiga smaker och en föraning om sommaren.

En fantastisk nyhet är den vackra chokladkakan med apelsin och lakrits från Naive. Det litauiska företaget som gör prisbeslönt och mångcertifierade mästerverk av kakaobönor som de köpt direkt från bönderna. Även om förpackningen är dubbelt så stor som chokladkakan den håller så är det ett fantastiskt (om än mindre än väntat) hantverk. Ännu en liten plåtask från Pastillfabriken har letat sig in bland favoriterna i påsk, en blandning av söta hallontabletter och salt lakrits passar väldigt bra tillsammans och går även att bjuda på till dem som inte alls gillar lakrits.
En grön nyhet är Wonder Berry grönt te som är både uppfriskande och fruktigt, och förpackningen tål att visas upp på hyllan. I mitt rosa hörn har det även smugit sig in en hel del lakrits, och även i lakritspinnarna klädda med choklad och frystorkade jodgubbar. En klassisk smakkombination utan några överraskningar men ändock så himmelsk god. I den hemliga lilla lådan gömmer sig en traditionell italiensk fruktkaka väldigt lik vår sockerkaka med bitar av citrus. Den är värd att köpa bara för den fina lådan den kommer i. Perfekt för en fikastund i påsk.

Rosa godis
Chokladkaka- Naive, Frukt- och lakritstabletter – Pastillfabriken, Wonder Berry Green tea – Pukka, Lakritspinnar med choklad och jordgubbe – Lakritsfabriken, Italiensk påskkaka – Colombina.

Passa på att njuta av en god och härlig påsk!

 

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.