En hektisk höst

Den här hösten har sedan länge varit full av uppbokad tid och mycket jobb för både mig och Valle. Jag är oftast mer flexibel och kan anpassa mig efter att Valle är borta mycket i jobbet. Men den här hösten har varit väldig hektisk för mig också. Men när planeringen inte fungerade fick jag ändå lite egentid.

När pusslet inte går ihop

Det gjorde att barnen fick åka iväg en vecka till sin farmor och farfar. Det är skönt att vi har den möjligheten när pusslet inte vill gå ihop. Vi hade kommit in i ett så bra vardags-flow så det kändes jobbigt att bryta bra rutiner som vi jobbat hårt för att de skulle fungera. Men det fanns inga alternativ, vi var ju båda bokade.
Jag tror att ingen mår bra av att gå runt och ha dåligt samvete, barnen skulle ju trots allt ha det jätteroligt.

Barnen åkte iväg på sitt norrlandsäventyr på lördagen och det gav mig tre helt ensamma dagar i lägenheten. Vilken konstig känsla. Det var så ovant att bara ha sina egna tider att anpassa sig efter och inte ha några tider att passa.

Ingen tjänar på att jag har dåligt samvete. Familjen mår bra!

Egentid i naturen

Jag passade på att åka med min mamma till Sundby Gård i Huddinge, en plats jag inte besökt sen jag var barn.En härlig dag att bara gå omkring och njuta av naturen; samtal med mamma och Hugo utan att bli avbruten och känslan av att allt som var så stort när man var liten, nu hade krympt.

Tuxer - Egentid i naturen

Det var en trevlig och vacker dag i naturen som jag kommer tänka extra på när vardagsstressen gör sig påmind.

Tid att lyssna

Jag är själv uppvuxen i Huddinge men vet inte så mycket om kommunen egentligen. Nu när jag fick möjlighet att umgås med mamma och Hugo fick jag höra mycket om hur det varit tidigare, om naturen i kommunen och vad som gjorde den speciell.
Jag har ofta mycket som händer i veckorna och mycket roterar kring barnens aktiviteter. Den här dagen har fått mig att tänka på att ge mer tid åt att hinna umgås och ta tid till att lyssna till nära och kära som man kanske ibland tar för givet.

Vem skulle du ta med dig på en lugn dag ute i naturen?

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.