Vintern gick hårt åt på vår slitna förrådsbyggnad och en stor del av taket rasade in när snön låg på. Vi bestämde oss för att bygga upp det gamla förrådet igen och samtidigt passa på att uppfylla alla våra behov av förvaring. Följ vårt arbete dag för dag här – vi delar framsteg, motgångar och lärdomar.

Utgångsläge:

Den gamla förrådsbyggnaden mätte 7,5 x 4,5 meter och huserade en vedbod ett förråd och ett utedass. Åren hade gått hårt åt byggnaden som lutade mer än tornet i Pisa. Byggnaden fanns med på vår åtgärdslista men vi hade hoppats att den skulle stå några år till så att vi kunde fokusera på boningshuset. Nu blev det istället akut att ordna med förrådet och vi hade delade uppfattningar om var som skulle gå att spara eller inte. Jag ville spara så mycket av brädor och material som möjligt, medan maken ville bygga upp med nytt material. Vi var båda överens om att vi ville att slutresultatet skulle likna den gamla byggnaden.

Gamla förrådsbyggnaden som rasade in.
Lite sviktande tak…
Ett ruttet förråd som rasade in när vi flyttade stöttorna. Vi ville inte att barnen gick in här själva för att hämta cyklarna här.

|| Det här är den första dagen

Läs nästa dag >>

Vi bygger ett förråd – Dag för dag Vi bygger ett förråd – Dag 1: Försiktig rivning

Läs alla inlägg om förrådsbygget här.

 

Torpliv

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.