Efter ännu ett lass till sopstationen så var faktiskt den gamla byggnaden borta! Sex dagar av rivande tog det och det var en sån befrielse när allt gammalt och ruttet äntligen var borta. Nu var det dags att börja mäta ut var det nya förrådet ska stå.

Vi besöker Nylands Trä/Woody

Vi märkte upp med snöre och pinnar så att de blivande ytterväggarna hamnade där snörena korsade varandra. Vi fick mäta om flera gånger för att få det helt rakt och när pinnarna satt perfekt kändes det som att vi äntligen var igång.
Egentligen kommer vi bygga det nya förrådet precis som det gamla. Skillnaden är att byggnaden kommer att bli lite mindre än det gamla, men takhöjden har höjts något för att maken ska kunna stå upprätt överallt. Så med vår ritning i handen gjorde vi vårt första besök på vår närmaste bygghandel, Woodys i Kramfors.
Det blev totalt 6 betongplintar som fick följa med oss tillbaka till torpet. Vi valde betongplintar med justerbara fästen, 4 st låga plintar och 2 höga.

Lite statistik:

Totalt antal lass till sopstationen: 5
Totalt antal dagar av rivning: 6
Totalt antal dagar av grävande: 1
Totalt antal besök på Woody: 1
Totalt antal vänner som hjälpt oss bygga: 1

Sista lasset med skräp till sopstationen! Äntligen kan vi börja jobba med den nya grunden.
Dags att mäta ut gränserna för det nya förrådet.
Uppmätt efter konstens alla regler. Våra kryss ligger på samma plats som tidigare byggnad och man kan se gränserna på marken var de olika delarna av byggnaden varit tidigare.
Många tunga stenar att bära bort.
bygger ett förråd
4 av 6 betongplintar på plats och en växande hög av stenar som vi har grävt ur grunden.

En nackdel med att ha grunden på exakt samma ställe som tidigare var att det låg stora kantstenar i varje hörn. Stenarna har med tiden sjunkit ner under marken och låg “gömda” ca 20-30 cm ned. Vi stötte på stenarna på varje plats där vi ville gräva ned en betongplint.

 

<< Läs föregående dag

Läs nästa dag >>

Vi bygger ett förråd – Dag 5: Ett släp kommer lastat Vi bygger ett förråd – Dag 7: Dags att planera nytt förråd

Läs alla inlägg om förrådsbygget här.

 

Torpliv

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.