En gammal men kär dator behöver inte vara uttjänt för att den är seg och långsam. Med lite fix kan du få en snabbare upplevelse för en bråkdel av pengarna att köpa en ny.

I över ett år har jag knorrat och suckat över en dator som fungerat, men på sina egna villkor. På kvällarna har jag suktat över den senaste macbooken med oceaner av förbättrad skärmupplösning och utrustade med touchbars.

När det kommer till kritan är jag nog lite för snål för att lägga pengarna på en helt ny macbook när jag vet att mina behov inte är så avancerade och att mitt behov av datorkraft är uppfyllt om jag med lätthet kan ha 20 flikar öppna på min browser och ändå starta Word.

Ibland har jag väntat i en timme på att min dator ska reagera.

Frustrationen har varit värst. Jag har haft något viktigt att göra men tappat momentum av att jag väntat en timme på att starta programmet jag behöver. De gånger jag gett upp och startat om datorn har också varit en tidskrävande process. För att kunna spara allt jag jobbat med har avstängningsrutinen kunnat ta mer än 30 min.

En lösning

När jag hoppade in och jobbade en dag i bästa ekobutiken EcoSTHLM i Skrapan fick jag tipset att se efter vad som gjorde min dator slö och långsam. Jag har alltid trott att det berodde delvis på ålder, men också på mitt arbetssätt. Det stämmer till viss del, men efter att ha laddat ned programmet Clean My Mac så såg jag att det som störde min dator mest var begränsningen i RAM-minne.

Ibland tar det tid

Att veta vad man behöver är inte alltid samma sak som att agera på det. Några månader av irritation senare så gjorde jag slag i saken och uppgraderade från 4 GB RAM-minne till 16 GB. Vilken skillnad! Det känns som en helt ny dator som reagerar på det jag gör blixtsnabbt. Dessutom till en bråkdel av priset för en ny dator.

Vilken lycka!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.