Du har kanske hört talas om Bullet Journaling de senaste åren. Ett kreativt och flexibelt sätt att planera med en enkel anteckningsbok som utgångspunkt. En Bullet Journal är en kalender, att-göra-lista och dagbok i ett, systemet ger plats för att skriva ner allt från shoppinglistan till att planera din drömresa.

Bullet Journals för 2016, 2017 och den nya rosa för 2018.

Ett flexibelt system

Jag har använt Bullet Journal i två år och ser fram emot att planera in 2018 i min tredje bok. För mig är Bullet Journaling perfekt, jag har alla mina tankar och viktiga projekt på samma ställe, det är även ett bra sätt för mig att reflektera över dagen som gått och jag kan varva ner genom att planera framåt eller ägna mig åt att dekorera speciella sidor samtidigt som jag lyssnar på en bra ljudbok.

Hur fungerar en Bullet Journal?

En Bullet Journal blir vad du gör den till, man kan använda vilken tom anteckningsbok som helst och man bygger upp planeringen efter ett system som Ryder Carroll, en digital produktdesigner, skapade för att hålla ordning på allt det viktiga i vardagen. Sedan Ryder skapade Bullet Journal som en enkel “rapid logging” metod så har ett helt community byggts upp där tusentals idéer, videor och tutorials delas varje dag. Precis som med det mesta kan man lägga hur mycket tid och energi på sin Bullet Journal om man vill. Men glöm inte att Ryders ursprungliga idé är väldigt enkel.

Här är en video på grunden till Bullet Journal:

Att komma igång:

Jag skulle rekommendera att följa Ryders enkla Bullet Journal steg från början och sedan hitta de delar du vill ändra på för att lära dig hur du får ut mest av metoden. Eftersom varje månad, vecka och dag är ett nytt tillfälle att börja om med din Bullet Journal (bara vänd blad) så är systemet förlåtande för tidigare misstag.

Vad du behöver:

  • En anteckningsbok, min favorit Leuchtturm 1917 i storlek Medium med prickade sidor, men man kan använda vilken typ av anteckningsbok som helst.
  • En linjal.
  • Pennor, blyertspenna och fineliners är de jag använder varje dag.
  • Suddgummi och korrigeringstejp.

Självklart klarar du dig med en valfri anteckningsbok och en penna, men jag vill gärna använda blyerts och rita upp vad jag vill göra i förväg. Jag älskar att använda färgpennor och fineliners av alla slag och tycker det gör hela min planering roligare.

Mina favoritpennor: Staedtler triplus fineliners, Staedtler triplus broadliners, Staedtler pigment liners

Det här med pennor och grejer…

Precis som med alla intressen kan de byggas ut i all oändlighet med prylar om man vill. Jag har testar mig igenom väldigt många pennor under tiden som jag använt min Bullet Journal och har fastnat för Staedtler eftersom de inte blöder igenom pappret. Utöver dessa pennor har jag Pilots raderbara färgpennor och Staedtlers Ergosoft färgpennor. I mitt skåp har jag en låda fylld med washi-tejp som jag samlade på mig i våras och även en mängd klistermärken.

Det är är första delen i en serie texter om Bullet Journaling.
Kommentera eller maila om du har några frågor.


Den här texten är skriven I samarbete med Penstore, inlägget innehåller länkar till produkter i Penstores sortiment. Happyzine.se har inte fått betalt för att skriva det här inlägget och alla åsikter i inlägget är mina egna. Läs vår PR Policy här.

2 Comments

    • Vad kul att du hittat hit, jag skulle rekommendera att börja enkelt utifrån Ryders guide och sedan bygga på med det som inspirerar dig. Jag har lagt upp här hur min veckoplanering ser ut en vanlig vecka.

      Dela gärna med dig om du testar. 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.