I somras hittade jag ett gammalt torp på hemnet. Semestern var nästan slut och efter en 170 mil lång resa genom Sverige var vi på sista destinationen innan det var dags att åka hem till vardagen. Det var då som jag hittade ett litet torp med ett fantastiskt läge. Och eftersom det låg i närheten kunde vi ju åka och titta på det….


Drömtorpet

Kärlek vid första ögonkastet

Drömtorpet – När vi stannade till första gången på torpets infart så badade kullen i vacker kvällssol med en fantastisk utsikt och omgiven av natur och strövområden. Vi var bara på plats i några minuter och jag ringde mäklaren i bilen på väg därifrån. Mäklaren berättade att det inte var någon idé att vi la något bud för försäljningen var redan bokad och klar för kommande vecka. Vi försökte lägga ett högre bud och få en chans att vara med i budgivningen, men det var försent.

Drömtorpet - soligt

Drömtorpet i mina tankar

Varje dag ringde jag till mäklaren och frågade om säljaren ändrat sig och om det fanns en chans att få lägga bud ändå… Men det var lönlöst. Mäklaren sa att dealen var klar och om något mot all förmodan skulle gå fel så lovade han att höra av sig. Tillsammans sörjde vi torpet som låg så perfekt. Vacker natur, nära till stan och med fantastiska möjligheter till friluftsliv. Dessutom nära svärföräldrarna och kusinernas sommarhus. Jag slutade inte att tänka på huset under flera veckor och jag ältade huset med vänner och familj.

En andra chans

En sen kväll när jag satt uppe och jobbade i Karlskrona så fick jag ett sms från min svägerska som lade barn en våning upp.

“Är inte det här huset som ni försökte köpa i somras?” skrev hon.

Morgonen därpå, den 19:e oktober, pratade jag med mäklaren. Det här var platsen vi drömt om och sörjt. Nu skulle vi ha torpet innan det försvann igen. Efter en nervkittlande vecka åkte vi upp till Kramfors för att ta oss en första titt på torpets insida och sedan åkte vi direkt in till kontoret för att skriva papper. En glädjens dag!

Drömtorpet - Bagarstugan

Drömtorpet

Torpet har varit i samma familj sedan 1933 och i samma släkt sedan 1914. En släktgård som vårdats i generationer, där både djur och människor har samsats om gården. Nu är det helt plötsligt vårt, en överväldigande känsla.

Drömtorpet - Familjen

torpliv och husdrömmar

Virtuell assistent

2 Comments

  1. För det första vill jag säga grattis till ert förvärv av det pittoreska torpet som ligger mig så varmt om hjärtat. Jag blev så glad när jag förstod att det kommer att fortsätta vara ett hem för jag var rädd att det skulle köpas upp av någon som enbart såg värdet av jakt och skog.
    Så vill jag också be om ursäkt för att jag tog bort din första kommentar men när jag följde länken hit fattade jag inte att det var en blogg. Jag kommer att skicka foton till dig som du får använda. Skriv mitt namn bara. Till sist önskar jag er välkommen till Kramfors och jag kommer säkert att vandra förbi det fina torpet många gånger och kanske till och med få hälsa på.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.