Byggmax erbjuder gratis rådgivning till hemmabyggare som kört fast. Kanske vet man inte riktigt hur man ska gå vidare eller behöver hjälp att lösa ett problem. Ring Byggmax så hjälper de dig!

Under 5 dagar svarar erfarna hantverkare på dina frågor mellan 10-14 och självklart ringde vi in för att ta tempen på vårt renoveringsprojekt. Vi har nämligen upptäckt att det är överväldigande att starta en jätterenovering. Vid varje planeringsstadium inser vi att vi måsta backa och ta hänsyn till ännu en sak.

Gratis rådgivning - Nader på Snickarbyxan

Jag fick prata med Nader Golkar, en av Byggmax proffsbyggare med egna företaget Snickarbyxan. Nader har också ett gammalt torp,  i vårt samtal så påminde han oss om att se över huset där det verkligen gör skillnad. Vi hade planerat takmålning av plåttaket. Men efter vårt samtal insåg vi att vi kunde renovera på ett smartare sätt än att måla taket. (Även om det fortfarande finns på att göra listan.)

Något som jag har insett är att det är viktigt att läsa på och fråga så många experter, tyckare och förstå-sig-påare som möjligt. När du fått tillräckligt med information så bestämmer du själv hur du går vidare. För som Nader sa:

I slutändan så är det ändå ert beslut, det finns ingen rätt väg och raka beslut med ett 1800-talshus.

Byggmax rådgivning
En härlig fika i solen med en rörmokarvän till familjen som delade med sig av tips och råd.

Våga fråga de du känner… och inte känner

Ring till Byggmax, prata med en lokal hantverkare som kan komma ut och ge tips och råd, ring den händige kompisen. Vi vet av erfarenhet att det är frustrerande att bara stå och stampa. Man kan bli tokig av att inte få komma vidare och se resultat. Även om man får tips och råd så måste man själv sen ta steget och bestämma hur och vad som ska göras, men innan beslutet måste tas så lyssna noga på alla du kan.

Vi har frågat alla!

Vi har frågat en snickarkunnig fotograf, en kulturvårdande timmerman, en duktig plattsättare, en rörmokare med förkärlek till gamla hus, en rörmokare som gärna river ut allt gammalt, en hantverkare på Byggmax rådgivningstelefon och vänner som redan renoverat torp och hus. Det kommer nog bli en hel del frågor och råd från många fler och vi tror att resultatet blir allt annat än pannkaka. Vem skulle du fråga om råd?

Timmermannen Paul Zsaludek inspekterar syllstockarna på torpet tillsammans med Tyra.

Torpliv

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.