Risifrutti vill uppmana alla kvinnor att kontrollera sina bröst genom kampanjen #kollaenextragång i samarbete med Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation – BRO och döper därför om sitt mellanmål till Risitutti under en månad.

Alia Jassim presenterade initiativet och hälsade alla välkomna.

Under frukosteventet som anordnades av Risifrutti på Hallwylska palatset förelästes det om bröstcancer och vikten av att få hjälp snabbt om man drabbas. För att snabbare upptäcka förändringar i kroppen är det viktigt att lära känna sin kropp och ofta “känna igenom” brösten för att lättare kunna identifiera om något förändrats.

Risitutti – en ändring som är svår att upptäcka, precis som bröstcancer kan vara.

I Sverige drabbas 9000 personer, en person i timmen av bröstcancer.

Vi fick lyssna på flera berättelser från livet med bröstcancer. En av dessa stod Louise för, hon har drabbats av en av de absolut aggressivaste cancerformerna, trippelnegativ bröstcancer, som står för knappt en tiondel av fallen. De drabbade är ofta unga kvinnor och chanserna att överleva är mycket små om tumören hunnit sprida sig. Louise berättelse var fylld av livsglädje och sorg, en stark skildring av hur cancern förändrar livet och att ta vara på varje dag som om den vore den sista.

Louise berättelse rörde oss till tårar. En stark kvinna med massor av livsglädje.

Louise delade med sig av 5 råd hon önskat att hon fått själv:

  • Ignorera inte en pytteliten knöl. Boka en tid!
  • Gå inte på undersökningen ensam. Ta med en partner eller vän.
  • Bidra till forskningen så att fler får chansen att överleva.
  • Prata om det. Du är inte ensam och kan behöva stöd.
  • Tappa inte hoppet!

Appen Klämdagen

Kom ihåg att göra självundersökning en gång i månaden med appen Klämdagen. Den bästa tidpunkten för undersökningen är dagen efter mens. Med appen får du en påminnelse i mobilen och en guide som tar dig igenom de olika stegen i undersökningen. En viktig app med ett bra syfte.

HEJA LIVET!

Det var fantastiskt att få vara med på den här viktiga frukosten. Hela vårt bord bestod av inbjudna coola tjejer från facebookgruppen Heja Livet, en helt otrolig samling av positivitet och upplyftande styrka i ett ibland kargt och dömande nätklimat. Tack Alia för att du bjöd in oss till en oförglömlig frukost med både skratt och tårar.

#risitutti #bröstcancerfonden #klämdagen #älskalivet 

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.