Snart är julen här och vad är mysigare än att skapa fina och framförallt goda små tomtar till nära och kära! Gustaf Mabrouk visar hur du skapar julens mumsigaste tomtepraliner.

Du behöver:

  • Färdiga chokladkulor. Kan köpas här eller tillverkas i form. (Sök på pralinskal)
  • Fyllning (förslagsvis en mörk ganache)
  • Tempererad choklad
  • Röd, vit och naturell marsipan

1. Fyll dina chokladkulor med din favoritganache.

Fyll dina chokladkulor med din favoritganache.

2. Sätt lock på chokladkulorna med tempererad choklad.

Sätt lock på chokladkulorna med tempererad choklad.
Låt locken svalna och stelna.

3. När locken stelnat. Rulla kulorna snabbt i tempererad choklad och rulla dem sen i strösocker.

När locken stelnat. Rulla kulorna snabbt i tempererad choklad och rulla dem sen i strösocker.

4. Gör en chokladplatta för varje pralintomte att stå på. Låt stelna.

Gör en chokladplatta för varje pralintomte att stå på. Låt stelna.

5. När chokladplattan stelnat. Fäst pralinkulorna på chokladplattorna med lite choklad.

När chokladplattan stelnat. Fäst pralinkulorna på chokladplattorna med lite choklad.

6. Kavla ut marsipan och skär ut skägg och tomteluvor. Forma små huvuden.

Kavla ut marsipan och skär ut skägg och tomteluvor. Forma små huvuden.
Forma luvorna genom att göra ett snitt i en cirkel och lägga snittet omlott.

7. Tryck fast marsipandelarna på chokladpralinerna. Klart!

Tryck fast marsipandelarna på chokladpralinerna. Klart!

GOD JUL

önskar Gustaf Mabrouk och Happyzine.se

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.