Efter två dagar av bakande och skapande presenterades vinnaren av Årets konditor 2017. Fem finalister har kämpat hårt med sitt hantverk och sin fantasi kring årets tema “Natur” som har genomsyrat tävlingsbidragen både visuellt och genom valen av ingredienser. Se bidragen här och självklart även vinnaren av Årets konditor 2017.

Liv Sandberg, Josefin Gauffin, Joel Lindqivst, Linda Magnusson och Kalle Bengtsson är årets finalister i Årets konditor 2017.

Tävlingstårtorna

LIV SANDBERG

“Goatea Cake” chokladbottnar, marängsmörkräm, matchaganache, inkokt rabarber, getbrie och karamelliserade mandlar.

JOSEFIN GAUFFIN

Pistagedaquise, körsbärskompott, sudachicurd, salt nötbotten, vaniljbavaroise, körsbärstrana, körsbärsglaze.

LINDA MAGNUSSON

“Åkerbär, macadamia, caramelia” med crispbotten, bryntsmörbotten, åkerbärskräm, åkerbärsmousse, namelaka caramelia och chokladmousse.

KALLE BENGTSSON

“Insjön” granolabotten, vaniljbavaroise, mandelbotten med citron och blåbär, blåbär/flädergelé, citronkräm med brynt smör, blåbärsbavaroise och blåbärsglaze.

JOEL LINDQVIST

“Trädstam” svartvinbärsmousse, citronjaconde med kärnmjölk och kamomillebavaroise, quinoacrisp, karamelliserad chokladcremeux.

Efter några nervösa minuter som säkert kändes som en evighet för de tävlande så annonserades vinnaren ut. Med en stark hejarklack och ett vinnarvrål segrade Kalle Bengtsson till applåder och glädjerop.

Grattis Kalle Bengtsson, vinnare av Årets Konditor 2017.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.