FAMILJ – Noori och Fred är det lilla företaget som lockar fram små konstruktörer  i alla pysselsugna barn. Med enkla instruktioner skapas finurliga figurer i färgglada, laserskurna kartongbitar. Roligt pyssel för hela familjen.

Pressutskick från Noori och Fred.

Noori och Fred - Ylva pysslarNoori och Fred är ett samarbete mellan ett stort utbildnings- och pedagogikföretag i Sydkorea och kreativa designers och utvecklare i Sverige. Byggsatserna passar barn från 3-10 år och svårighetsgraden beror på hur fingerfärdig man är och om man tar hjälp av en vuxen eller pysslar själv.

Noori och Fred - Ylva koncentrerad

Ylva 5,5 år och Tyra 2,5 år fick prova varsin byggsats med olika svårighetsgrad och både tyckte det var ett spännande pyssel, men på helt olika sätt. Ylva älskar att följa instruktioner, sätta ihop lego och följa manualer. Hon tyckte om upplägget med en bok som sida för sida visade vad hon skulle göra och i vilken ordning. Metodiskt gick hon igenom en del i taget innan hon gick vidare till nästa. Ylvas svårighet var att hon ibland hade sönder vissa bitar när de skulle tryckas ut ur kartongen. Det ledde till besvikelse över att modellen sen hade svårt att hålla ihop.

Noori och Fred - Tyra tänker

Tyra tyckte att själva isärtagandet var hela grejen och plockade isär kartongbitar för glatta livet. Inget blev riktigt ihopsatt och det som vi hjälpligt försökte sätta ihop åt henne gick sönder några sekunder senare när hon oförsiktigt lekte med figurerna. Storasyster var inte så peppad att låta lillasyster leka med hennes omsorgsfullt ihopsatta modeller heller…

Utvärdering

Noori och Freds pyssel går att köpa på flera leksaksbutiker, museishoppar och på nätet såklart. För 149kr inkl porto så tycker jag att det är ett prisvärt pyssel. Man får 10 kartongark med olika figurer i en kompakt förpackning. Noori och Fred kan skänka guldkant åt ett sjukt barn i flera timmar eller varför inte på tågresan eller att ta med i bagaget på semestern.
Vid försiktig lek kan man leka länge med det man skapat. Har man mindre barn som är lite mer oförsiktiga så kanske man inte får ut lika många timmars lek, men med lite hjälp från en vuxen kan det bli en riktigt härlig stund av gemensamt pysslande.

Noori och Fred - Pyssel Barnprylar

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.