Snygga namnetiketter är ingen garanti för barnen inte ska tappa bort sina kläder i skolan eller förskolan, men förhoppningsvis hittar plaggen lättare tillbaka om de är märkta. Applino är ett nytt företag som levererar namnetiketter smidigt hem i brevlådan. Jag har testat ett urval av Applinos namnetiketter på kläder och prylar i olika material.

Efter beställning på Applino.se dröjde det en vecka innan beställningen kom i brevlådan. Företaget som har funnits i drygt ett år har lagt mycket fokus på en smidig beställning och genomtänkta detaljer. Det är något som syns redan på kuvertet när leveransen hamnade på hallmattan.

Öppna snabbt…

Klädetiketter

Namnlapparna för kläder är tillverkade av en tunn vinyl som smälter in i plaggens fibrer med hjälp av värmen från ett strykjärn.

  1. Materialet runt etiketterna går lätt att ta bort innan du fäster etiketterna, då går det lättare att ta loss dem från arken när du håller på med strykningen.
  2. Placera etiketten på plagget. Etiketten har inget klister så den ligger löst där du placerat den tills du värmt fast den.
  3. Använd det medföljande skyddspappret när du stryker fast etiketterna. Pressa strykjärnet över etiketten i 15 sekunder.
  4. Låt etiketten svalna. Klart!

Tänk på vilket material plagget du stryker har. Är du osäker så testa att stryka på en liten osynlig bit först. Jag började med att stryka på namnlappar på klädernas storlekslappar på de kläder som hade tillräckligt stora lappar.

Denimjeans gick jättebra att stryka fast på och även på denimjersey-leggings.

Jag var lite orolig över att stryka på fleece som jag trodde skulle smälta. Men det gick bra på både fleecetröja och jacka.

Pryletiketter

Galonbyxorna vågade jag inte stryka, de fick märkas med pryletiketter med starkt klister istället. Pryletiketterna kommer i samma mönster och utseende som klädetiketterna så de ser nästan likadant ut på plagget.

Jag hade beställt namnetiketter speciellt till Tyras nappar. Storleken var perfekt men jag hade inte tänkt på att napparnas knoppar var rundade. Jag hade verkligen längtat efter att testa den här idén eftersom vi nästan aldrig får hem samma nappar från förskolan som Tyra kom dit med. För tillfället är Herobilitys nappar favoriterna och de vill vi inte gärna tappa bort… Men tyvärr fungerade inte den här lösningen på napparna eftersom etiketterna skrynklade sig och inte fäste ordentligt.

Skoetiketter

Skotetiketterna är superfina och praktiska. De fästs i hälen på insidan av skon. Jag tyckte det var enklast att ta ut sulan och fästa etiketterna, men det går såklart att fästa dem direkt också. Lätt att se vems skorna är så att du slipper få med dig något annat barns skor om flera barn har likadana.

Förutom att etiketterna inte fungerade på napparna är jag väldigt nöjd med Applinos leverans. Plus för fina förpackningar med instruktioner och för de olika fina färger, typsnitt och symboler man kan välja mellan.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.