Helgen har spenderats ute på Väddö Kursgård där vi tillsammans med andra familjer har träffat föreläsaren och psykologen Catarina Furmark från Family Lab. Här har vi fått umgås, lyssnat på föreläsning och barnen har fått leka tillsammans med lekledare. Projektet är ett initiativ från Invidzonen som stödjer anhöriga till personal i utlandstjänst.

Catarina Furmark doktorerar i psykologi på KI, här berättar hon om sina tankar kring uppfostran och barns behov.

Jag kom i kontakt med Invidzonen när min man var i Afghanistan 2013, då jag fick mycket stöd och pepp under perioden som ensam föräldrer. När det verkade som att jag skulle bli gräsänka igen var jag inte sen att höra av mig. Lyckligtvis skonades vi från mission den här gången, men vi fick en inbjudan till en familjehelg där vi fick prata om barns anknytning och uppfostran med författaren Jespers Juuls teorier som grund.

Teambuilding där alla kan vara med.

Väddö Kursgård ligger vackert naturnära med skog och vatten inpå knuten. Här trivdes barnen som kunde springa fritt utan rädsla för bilar. På lördagen fanns tre barnledare på plats för att leka och ta hand om barnen medan de vuxna lyssnade på föreläsning. Måltider varvades med fika, aktiviteter och tid för att umgås. Barnen som var i åldrar mellan 2-13 år lekte tillsammans i olika konstellationer. Så roligt att se dem utforska området och ta hand om varandra.

Mamma, jag vill inte åka hem! Kan vi inte stanna här?

På kvällen blev det badtunna, dopp i sjön och grillning av korv och marshmallows. Barnen tittade på film med lekledarna och fick lördagsgodispåsar. Vi har haft en riktigt härlig helg med mycket nya tankar och så har vi lärt känna nya vänner som är i samma situation som oss själva. Det kan verkligen vara värdefullt med nätverk och kunskapsutbyte. Jag är så glad över att vi fortfarande har en så bra kontakt med Invidzonen.

Foto: Marie Widerberg, Denise Fleurin.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.