För några veckor sedan la Therese Blomqvist, grundaren av ekobutiken EcoSTHLM, ut en förfrågan på Facebook där hon undrade om det fanns några föräldrar som ville låna ut sina barn till ett fotoprojekt som hon ville göra med fotografen Hanna Björkstedt. Projektet ALLA-LIKA-OLIKA växte fram ur Therese frustration över de produktbilder leksaksföretagen skickade till henne där alla barn såg likadana ut; blonda barn i könstypiska kläder var normen för bilderna.

Här kommer några första bilder från det populära mångfaldsprojektet som fick många fler deltagare är vad Therese och Hanna någonsin hoppats på.

Therese inlägg på Facebook:

Hej alla! Efter mycket jobb med hemsidan och letande efter bilder i leverantörernas bildbanker så har vi ledsnat på en otroligt bristande mångfald. Det saknas rödhåriga barn, barn med glasögon, barn med funktionsvariationer, mörkhyade barn, ja listan kan göras lång i de bilderna som finns tillgängliga. Dessutom är många av bilderna väldigt stereotypa och med det i åtanke så har vi bestämt oss för att göra ett viktigt och fint bildprojekt med spännande bilder på olika typer av härliga barn som vi kan använda för vår hemsida. Detta projekt kommer att göras tillsammans med den fantastiska fotografen Hanna Björkstedt så har ni eller känner ni något barn som skulle passa in i detta projekt så hojta till! Vi söker barn som är sittandes upp till 5 år gamla barn. Fotosessionen kommer att äga rum i den drömlika skogen på Ekerö den 20:e augusti. Med dig hem får du två vackra högupplösta bilder på ditt barn. Vi hoppas att det är många som vill delta i projektet och att så många som möjligt ser värdet i det vi vill förmedla. Hör av dig vid intresse eller tips.

När Therese och Hanna planerade fotograferingen hade de hoppats på att få fotografera ca 8-9 barn över en helg. Men intresset för att vara med var över förväntan så tillsammans utökades mångfaldsprojektet till att inkludera 25 barn istället.  Den glada aktiviteten i Ekerös skogar i helgen, med en önskan om att påverka världen att bli lite mer inkluderande och accepterande, lämnade ett varmt och soligt avtryck. Njut av de härliga bilderna som togs bakom kulisserna, visst är de ljuvliga?

Alla bilder tillhör fotograf Hanna Björkstedt, sprid gärna budskapet, men glöm inte att ange källan. 

2 Comments

 1. Hi!
  Många tycker att mina tre soner och min famalj kan bli model.
  Min första barn är 5 år, den andra är 3 år och den minsta är 1.5 år.
  Hur kan mina barn bli modell, can du ge mer info??
  Ha en bra dag!
  Mvh
  Kader

  • Hej Kader, vad roligt att du hittat till Happyzine. Just den här fotograferingen hade EcoSTHLM utannonserat på sin Instagram, men jag har skrivit en guide med mina bästa tips här. <-- Länk. Ha en fin dag! //Marie på Happyzine

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.