Idag öppnade Stockholmsmässan för alla friluftsintresserade, sjöfarare och fotofantaster. Det var dags för Fotomässan, Explore och Allt för sjön. Publikmässor för alla äventyrare, drömmare och glidare.

Det är de oväntade mötena som är de mest intressanta enligt mig. Under dagens besök på Stockholmsmässan så var det tre spännande möten som blev mer personliga än redaktionellt utforskande och jag åkte hem med ett leende på läpparna, väl medveten om att jag kommer behöva besöka mässan en gång till under helgen.

Forward Arch
Lars Lindin är sjukgymnast och har hjälpt personer som har smärta i fötter och ländrygg i 11 år.

Hålfotsstöd som lindrar smärta

Lars Lindin är en rundresande sjukgymnast som med hjälp av patenterade hålfotsinlägg hjälpt personer med smärta i fötter och rygg i 11 år. Fötterna mäts noga för att passa ut rätt storlek och inläggen är smidiga nog att passa även i sommarlätta skor.  Lars berättade om alla de fötter han analyserat och hjälp genom åren. Men konversationen kom även in på hans idrottsutövande av den japanska kampsporten Kendo och hans år som boende i landet. Vi pratade om att vara rundresande säljare och om de fantastiska möten som kan uppstå. Leta upp Lars och Forward Arch på Explore-mässan Hall B, monter B02:01.

David Godemann - High Coast Outdoor
David Godemann – Bild: highcoastoutdoor.com

Outdoorsäljaren som trivs i norr

En stund senare hittade jag en glad tysk med många härliga friluftsvarumärken i sin säljagentur High Coast Outdoor. Som blivande Höga Kusten-bo (nåja, nästan) så var det uppfriskande att prata med någon som några år tidigare gjort samma resa som vi ska göra. Mitt under pågående mässa tog vi en kort fikapaus och pratade om livsval, teknikens faror och att bo naturnära. Prata med David om allt från stöldsäkra ryggsäckar till portabla tvättpåsar. Du hittar David på Explore-mässan Hall B, monter B03:21.

Tomas Gustafsson – Stormwind båtsimulator

Finlandssvensken som kör stridsbåt 90

Tomas Gustafsson träffade jag på vägen mot pendeltåget efter att mässan stängt. Jag var på väg att starta min ljudbok i mobilen när Tomas hälsade och frågade om jag var utställare. I uppförsbacken på väg till stationen berättade Tomas om sin båt- och navigationssimulator Stormwind. Ett program som han själv utvecklat för att träna navigering och framförande av båt. Precis som piloter tränas start och landningar i simulator är det ett bra sätt för både privatpersoner och yrkesverksamma båtförare att finslipa sina kunskaper mer kostnadseffektivt. Idag används Stormwind av den finska sjöräddningen och det finska försvaret. För den som vill veta mer om Stormwind eller prata navigering med Tomas så hittas han på Allt för sjön.

Imorgon besöker jag mässan för att leta efter spännande nyheter inom friluftsliv och foto. Ses vi där?

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.