Idag åkte vi på en spännande utflykt till konstnären Anna Hörjel för att skapa tillsammans några vuxna och barn. Min svägerska bjöd med mig och Ylva och hon tog med sig sina barn och så packade vi in oss i bilen för att åka Aspö-färjan över.

Jag hade ingen aning om vad som väntade när vi kom fram, men vi svängde in på en avskild tomt med en vacker rosa villa och en härlig trädgård. Lite längre in stod en ateljé med dörren på vid gavel och Anna Hörjel välkomnade oss i värmen.

Alla fick låna foppatofflor och förkläden innan Anna berättade vad vi skulle göra på workshopen. Min svägerska hade varit på workshop två gånger tidigare och det har aldrig varit samma uppgift så vi var alla spända inför vad vi skulle få göra.

Idag blev det att skapa tredimensionella tavlor med fjärilar mot en himmel och med en äng i bakgrunden. En uppgift som skulle utföras av två vuxna och barn som var 3, 4, 7 och 9 år gamla.

Momenten i tavlan gjordes i steg för steg tillsammans i gruppen. Men utan att vi vuxna behövde hjälpa barnen (de klarade sig alldeles utmärkt själva), så vi vuxna kunde fokusera på vårt eget skapande. Först målade vi akvarell på vått papper för att ge färger åt fjärilarnas vingar.

Efter det fick vi alla varsin canvas och vi började med att måla himmel med akrylfärg och en svamp. Jag gjorde en gryning, någon gjorde en skymning och en annan gjorde en mörk ovädershimmel med guldskimrande blixtar på. Sedan var det dags för gräset, och det målade vi med hjälp av diskborstar.

När alla var klara var det dags att fika en stund för att låta alla konstverk torka innan vi fortsatte. Anna Hörjel hade dukat fram varma smörgåsar, saft, kaffe och kakor. 

Sedan var det dags att måla blommor, klippa ut vingar till fjärilarna i våra akvarellark och göra små spröt med ståltråd och pärlor. Det här var det absolut pilligaste momentet och mina pärlor lossnade flera gånger och rullade iväg över bordet. Men de äldre barnen tyckte det var lätt och blev klara snabbt så att de kunde göra det sista steget; klistra på sina fjärilar med limpistol på canvasen. Det var nämligen något annat som lockade ute på Annas gård….

Barnen ville snabbt bli klara för att kunna gå ut och mata de små getterna på gården. Det spöregnade så de blev rejält blöta, men vad gör det om man får klappa en get.

Det var fantastiskt kul att åka iväg på en kort utflykt och få vara kreativ en stund. Kan verkligen tipsa om denna aktivitet!

Kolla hur olika tavlorna blev, fast vi fick samma uppgift. Så roligy att se dem tillsammans.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.