Holiday Club är en av Sveriges största konferensanläggningar och Åres största hotell. Konceptet bygger på andelsägande med fokus på semester med familjen och sportaktiviteter. Här finns boende, äventyrsbad, Sauna World, träning, konferens och välkomponerade matupplevelser i en avslappnad ‘ski lodge’ miljö.

Hotellet är så stort att det går utmärkt att stanna på anläggningen och bara vara under några dagar. Men utanför hotellet ligger Åre by med mysiga restauranger, häpnadsväckande natur och en uppsjö av aktiviteter, så det finns mycket att göra för den som vill.

Entrén

Den inbjudande foajén är hjärtat på Holiday Club. Här finns mysiga sittgrupper och en fantastisk öppen spis. På bottenplan finns restaurangen Grow som serverar lunch och a la carte, här finns entrén till SATS gym, poolområdet, friluftshuben “Active Inclusive” och en mindre Ski Star shop. Härifrån når man också Schibsted Arena som kan konferera upp till 3000 personer. Trappan tar dig till tredje våningen där du kan nå restaurangen O’learys eller ta gångbron över till Åre station och dess butiker.

Du kan ta loftgången mellan Holiday Club och Åre station utan att behöva gå ut alls. Perfekt om vädret är dåligt eller om du inte vill ta på dig varma kläder när du vill shoppa.

Rummen

Holiday Club har 244 hotellrum i familjestorlek och sex sviter. Familjerummen har dubbelsäng/två singelbäddar och en bäddsoffa. Delen med bäddsoffan går enkelt att skärma av med ett draperi och gör rummet flexibelt om man är flera som delar. Rummen har utsikt mot Åreskutan eller över Åresjön.

Ett rum på tredje våningen med utsikt över Åresjön.

Badrum med dusch och gott om utrymme för toalettartiklar.

Frukost

Frukosten brukar vara något av det allra viktigaste när man bor på hotell. Att få sova gott och vakna till en härlig frukost gör nästan hela upplevelsen. Holiday Club har allt vad en vanlig hotellfrukost brukar innehålla. Bröd, pålägg, flingor, juice och kaffe. Bland den varma maten finns äggröra, bacon, ägg och plättar.

Extra gott på frukostbuffén är gröten, missa inte den! Under vistelsen var Quinoa-gröten en riktig favorit. Matig och smaksatt med kanel. På påläggsbordet fanns en fantastisk avokadoröra som lyfter vilken macka som helst. För den som gillar det fanns även renköttsröra.

Swim World

Sauna World

Det är inte så ofta jag får möjlighet att hårdtesta en anläggning på det sätt som jag har haft möjlighet till under mina dagar i Åre. Därför är det verkligen fantastiskt att få uppleva Holiday Club Åres varma värdskap. Jag är imponerad av den höga servicen, det positiva bemötandet och viljan att lösa alla utmaningar som kommer i deras väg.

Holiday Club Åre förtjänar högsta betyg – 5/5.
En fullservice anläggning med allt under samma tak.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.